افزایش فروش با حسابداری فروشگاهی

آنچه در این مطلب خواهید خواند:
  • تاثیر حسابداری بر فروش در فروشگاه
  • اهمیت حسابداری در فروشگاه‌ها
  • انواع روش حسابداری در فروشگاه
    • حسابداری با نرم افزار فروشگاهی
    • حسابداری بصورت سنتی
  • عوامل مهم در حسابداری فروشگاه
  • محاسبه وضعیت مالیاتی در فروشگاه

مدیریت یک کسب‌وکار، کاری پیچیده است که موفقیت آن نیازمند کنترل دقیق وضعیت مالی، مدیریت هزینه‌ها و توجه به جزئیات متعدد است؛ اما با استفاده از یک نرم‌افزار حسابداری فروشگاهی، مدیریت کسب‌وکار به طور چشمگیری بهبود می‌یابد.

حسابداری فروشگاه تمام فعالیت‌های مالی و مالیاتی فروشگاه را از نقد شدن پول در صندوق گرفته تا مدیریت هزینه‌ها و موجودی انبار، برعهده دارد. این امر برای هر فروشگاه، چه به صورت دستی و چه به شکل نرم‌افزاری و مدرن، ضروری است.

آشنایی با نرم افزار حسابداری سایان

تاثیر حسابداری بر فروش در فروشگاه

مدیریت یک کسب‌وکار، کاری آسان نیست. باید اطلاعاتی راجع به وضعیت سرمایه نقدی و غیرنقدی خود داشته باشید، هزینه‌ها را با اولویت‌بندی مدیریت کنید و به جزئیات مختلف دیگر نیز توجه نمایید. اما با استفاده از یک نرم‌افزار حسابداری فروشگاهی، مدیریت کسب‌وکار آسان تر خواهد شد. این نرم‌افزار به شما کمک می‌کند:

  • بیشتر وقت خود را برای بررسی عملکرد کسب‌وکارتان داشته باشید.
  • تصمیم‌گیری‌های بهتر و پرسودتری انجام دهید.
  • برنامه‌ریزی بهتری برای آینده داشته باشید.
  • فروش بیشتری داشته باشید.

اهمیت حسابداری در فروشگاه‌ها

حسابداری فروشگاه به مجموعه فعالیت‌هایی اشاره دارد که یک حسابدار برای اطلاع‌رسانی به صاحبان فروشگاه انجام می‌دهد تا آنها بتوانند تصمیمات بهتری اتخاذ کنند.

هر فروشگاه نیاز به نوعی حسابداری برای مدیریت انواع روش‌های فروش، اعمال تخفیفات و پرداخت تسهیلات مختلف دارد. همچنین، اگر فروشگاه به یک درگاه خرید آنلاین متصل است، حسابداری دقیقی برای مدیریت این بخش نیاز است، زیرا فروش از مکانی دیگر صورت می‌پذیرد و نیازمند نظارت و کنترل برای مدیریت سود و زیان است. به همین دلیل، حسابداری فروشگاهی یکی از اصولی‌ترین جنبه‌هایی است که برای هر فروشگاه لازم است تا مورد توجه قرار گیرد.

انواع روش حسابداری در فروشگاه

انواع حسابداری فروشگاهی

1. حسابداری با نرم افزار فروشگاهی

با گسترش و پیشرفت واحدهای تجاری به مکان‌های بزرگتر و تنوع بیشتر کالاها، حسابداری فروشگاه نیز شکل جدیدی گرفته است. نرم‌افزارهای حسابداری ویژه فروشگاه‌ها از مرحله‌ی صندوق تا بخش مالی و انبار، تمامی مراحل حسابداری را پوشش می‌دهند.

در فروشگاه‌های بزرگ، واحدهای حسابداری مجزا از جمله مدیر مالی، رئیس حسابداری و کمک حسابدار مشغول به کارند و تمامی عملیات مالی و حسابداری را با کمک نرم افزار انجام می‌دهند.

2. حسابداری بصورت سنتی

در فروشگاه‌های کوچک، فروشنده دفتر حسابداری و یا فایل اکسل خود را دارد و حساب‌های روزانه خود را در آن ثبت می‌کند. این دفتر یا فایل در پایان ماه نشان می‌دهد که چه میزان سود یا زیان کسب کرده و در چه روزهایی عملکرد بهتری داشته است. این نوع حسابداری حتی در برخی فروشگاه‌های قدیمی نیز مورد استفاده قرار می گیرد، اما معمولاً توسط چند نفر انجام می‌شود.

در پایان، یک حسابدار پاره‌وقت مسئولیت پرداخت مالیات فصلی یا سالیانه را بر عهده دارد. این نوع حسابداری اغلب با معایب و اشتباهات زیادی همراه است؛ زیرا توسط انسان انجام می‌شود که ممکن است با خطاهایی همراه باشد.

عوامل مهم در حسابداری فروشگاه

1. توجه به وضعیت بدهکاری و بستانکاری

بدهکاری و بستانکاری معمولا به دو شکل مشخص می‌شود. یکی از جهت روابط با مشتریان است که باید حساب‌های اقساطی یا نسیه‌ای آن‌ها را بررسی کنیم و دیگری مربوط به خریدهای فروشگاه و ارتباطات با تأمین‌کنندگان است. موجودی کالاهای فروشگاه نیز از این مسائل تأثیر می‌پذیرد و لازم است این حساب‌ها را به‌صورت منظم و روزانه بررسی نماییم تا وضعیت بدهکاری یا بستانکاری را به‌درستی ارزیابی کنیم.

2. ضرورت توجه به موجودی انبار

بخش انبار، یکی از بخش‌های بسیار حیاتی در هر فروشگاه است. حسابداران باید به‌طور مداوم به موجودی انبار توجه کنند. چرا که موجودی انبار، منبع تأمین کالاهای فروشگاه است و در صورت کاهش یا تمام شدن، نیاز به شارژ سریع انبار پیش می‌آید.

در واقع، حسابداری فروشگاه یک قسمت قابل توجهی از فروش را برای تامین موجودی انبار در نظر می‌گیرد. حتی در فروشگاه‌های آنلاین که کالاهای فیزیکی را عرضه می‌کنند، توجه به مدیریت انبار بسیار حیاتی است.

آشنایی با نرم افزار واسط سامانه مودیان سایان

محاسبه وضعیت مالیاتی در فروشگاه

یکی از نکات حائز اهمیت در حسابداری فروشگاه، محاسبه مالیات است. بر اساس نوع کالاهایی که در فروشگاه به فروش می‌رسد، مالیات بر ارزش افزوده محاسبه می‌شود که این امر بسیار حیاتی است. همچنین، موارد دیگری از جمله مالیات‌های دیگر نیز وجود دارند که وظیفه حسابداران است آنها را به‌درستی در دفاتر مالیاتی ثبت کنند.

امیدواریم محتوای ارائه شده، برای شما کاربردی بوده باشد. دیدگاه‌ها و نظرات شما، نقشی حیاتی در ارتقای کیفیت مطالب آینده هوشکار پرداز ایفا می‌کند. مشتاقانه منتظر شنیدن بازخوردهای سازنده شما هستیم.